Skupina Bilderberg

Skupina Bilderberg

Gospodarji globaliziranega sveta

  • Avtor: Daniel Estulin
  • Število strani: 237

Cena: 25,40 EUR

Cena klub CICERON: 21,59 EUR

Kadar se sestane peščica najvplivnejših svetovnih politikov, lastnikov največjih bank in korporacij ter urednikov najvplivnejših svetovnih medijev, se ti ljudje prav gotovo ne pogovarjajo o lanskem snegu. Če se ob vseh svojih obveznostih za štiri dni neprodušno zaprejo v katerega od najbolj slovitih hotelov na zemeljski obli, mediji pa o tem ne spregovorijo niti besede, je javnost upravičeno osupla. In če to počnejo leto za letom ob približno istem času, moramo biti vsi zelo zaskrbljeni.

To je skupina Bilderberg, skupina, o kateri smo do izida knjige Daniel Estulina vedeli zgolj to, da najverjetneje zares obstaja in da se njeni vplivni člani najverjetneje dogovarjajo o stvareh, ki bi svetovno javnost še kako zanimale. Svoje skrivnostno delovanje so opravičevali s tem, da se za zaprtimi vrati pač lažje odkrito pogovarjajo. Prav, toda ker se pogovarjajo o naših usodah, smo upravičeni izvedeti, kaj so se dogovorili. Saj živimo v demokratični družbi, kajne?

Daniel Estulin trdi, da je cilj skupine Bilderberg pravzaprav prevratniški – nič manj kot rušenje mednarodne skupnosti neodvisnih, demokratičnih in suverenih držav ter ustvarjanje novega svetovnega reda, v katerem bo vladala ena sama svetovna vlada, ki ne bo izvoljena, temveč bo (samo)imenovana, imeli bomo eno svetovno valuto, eno svetovno centralno banko, eno svetovno vojsko … In pot do tega? Nič drugače, je ob izidu knjige Skupina Bilderberg zapisal avtor Daniel Estulin, kot preko zaporednih, skrbno načrtovanih in namerno sproženih globalnih kriz, ekonomskih, finančnih, političnih, vojaških, kakršnih svet še ni doživel.

… V postindustrijskem obdobju je potrebna ničelna
rast, da bi uničili še zadnje ostanke družbene blaginje. Kjer je blaginja,
je napredek. Blaginja in napredek onemogočata izvajanje
represije, če pa želite družbo razdeliti na gospodarje in
sužnje, je represija nujna…
Z umetnim povzročanjem kriznih stanj, ki za ljudi pomenijo nenehni psihični, mentalni
in čustveni pritisk, je mogoče družbo potisniti v stanje nenehnega
neravnotežja. Ljudje bodo preveč utrujeni in napeti, da
bi lahko odločali o lastni usodi in zato bo celotna družba
zbegana, prestrašena in soočena s preštevilnimi izzivi, ki bodo
povzročili vsesplošno apatijo…

Estulinove trditve in napovedi so se pred nekaj leti, ko je knjiga Skupina Bilderberg izšla, marsikomu zdele pretirane, včasih celo preračunljivo senzacionalistične. Toda potem so se kot plaz začele valiti novice: bankrot velikih svetovnih bank, kriza evra, dolžniška kriza še včeraj bogatih držav, na kolenih Islandija, Irska, Ciper, Grčija … propad srednjega razreda v najrazvitejših družbah, razgradnja koncepta suverenih, nacionalnih držav, degradacija človekovih pravic, konec demokracije, kakršno smo poznali. Še preden smo knjigo prvič odložili, smo si rekli: »Pa saj to ni res, saj se že dogaja!« Danes, le nekaj let pozneje, se lahko samo nemo sprašujemo: »Je sploh še mogoča vrnitev nazaj?«