Seks in Vatikan

  • Avtor: Carmelo Abbate
  • Število strani: 351

Cena: 29,20 EUR

Cena klub CICERON: 24,82 EUR

Carmelo Abbate je izvršni urednik politične redakcije italijanskega tednika Panorama, sicer pa raziskovalni novinar, ki se je, pogosto pod krinko, ukvarjal z različnimi perečimi družbenimi temami. Pod krinko je vstopil tudi na rimsko gejevsko sceno in za Panoramo napisal serijo osupljivih reportaž z opisi razvratnega erotičnega, predvsem gejevskega življenja vatikanske duhovščine, hkrati pa je nastala tudi serija dokumentarnih video reportaž (glej spodaj)

V knjigi Seks in Vatikan jih je dopolnil s pričevanji in razkritji o spolnem življenju južnoameriške cerkvene hierarhije; o ameriških duhovnikih in njihovih ženskah; o skrivnih splavih in o iskanju krušnih staršev za 'sadove duhovniških grehov'. Z zgodbami o denarju. O zelo velikem denarju, s katerim si duhovniki kupujejo molk svojih nekdanjih ljubimcev in ljubimk, in o denarju, s katerim vzdržujejo svoje 'nadležne' potomce – tako kot v Rimu, tudi v Franciji, Nemčiji, na Irskem, v Španiji, po vsem svetu. Abbato piše o ženskah, ki z visokimi dostojanstveniki podpisujejo tajne pogodbe in za bogato plačilo skrbijo za njihove otroke. Piše tudi o dobrodelnih organizacijah, ki poskušajo tolažiti vatikanske grešnike, potem ko jim je spodrsnilo v brezno nedovoljene spolnosti.

Petek zvečer je, nekaj po deveti. Edini osebi ženskega spola v restavraciji Rodeo sta natakarici.
Lokal je rezerviran za zasebno zabavo. Za ritem večera skrbi didžej iz Toscane. Na plesišču se gnete vsaj štirideset moških. V zraku je čutiti, da bo dogodek vsak čas dobil nepričakovan pospešek.
Odprejo se vrata toaletnih prostorov, prostor vstopita dva žrebca v kratkih hlačkah z ogromnimi pasovi. Zadrge so odprte, škornji imata do kolen. Črne. Pisana, široko razpeta brezrokavnika. Mišičasti, izklesani telesi. Nikjer niti dlačice.
Zadoni glasba. Prostor se zatemni. Ples. Ozračje se razvname.
Plesalca pospešita ritem.
Na oder zvlečeta nekega moškega. Star je okoli petintrideset let. Na sebi ima kavbojke, bel pas, do popka odpeto roza srajco. Zagorelo polt.
Francoz je. Živi v Rimu.
On je tisti, ki je organiziral zabavo. On ju je poiskal, ju plačal in ju pripeljal z letališča.
Stisneta ga sendvič. Zapleteta ga v zelo čuten ples. Se drgneta ob njega. Ga ovijata. Mečkata. Mu odpenjata srajco. Ga božata. Otipavata.
Umazani ples v troje v homoseksualni različici.
Množica jih gleda od spodaj gor. Ploskajo. Spodbujajo. Žvižgajo. Namigujejo.
Francoz je duhovnik.
Pred nekaj dnevi je imel zgodnjo jutranjo mašo v baziliki Svetega Petra.
V Vatikanu.

To je raziskava, kakršne še ni bilo.V Vatikanu so sprva blago ugovarjali, ko so se pojavili še dokumentarni video posnetki, pa so umolknili. Kmalu zatem, ob odstopu papeža Ratzingerja, so medije začeli polniti zapisi o vsemogočnem gejevskem lobiju v Vatikanu.

Odlomki iz knjige Odlomki iz knjige